Voilà c’est tout

Artiști: Valérie Mréjen

Curator: Florin Ștefan

8 iunie – 15 iulie 2017

Artistă vizuală, fotografă și scriitoare, Valérie Mréjen trăiește și lucrează la Paris. Artista multiplică mijloacele de expresie pentru a explora cu și mai multă putere posibilitățile limbajului. Lucrările sale video sunt inspirate de amintiri, de măruntele întâmplări ale vieții cotidiene, de detalii crude și ridicole ale existenței, de platitudini sau de neînțelegeri.

Pentru mai multe informații despre biografia și lucrările artistei, accesați:
• websiteul Galeriei Anne-Sarah Benichou, de care este reprezentată artista – www.annesarahbenichou.com
și
• websiteul artistei – www.valeriemrejen.com.

“În prezent, două lumi ale imaginii coabitează și se confruntă. Imaginea TV, în curs de dispariție, care formează (sau deformează?) gândirea celor care, majoritatea fiind locuitori de la sate sau din periurban, aleg populismul ca formă de liniștire în fața tensiunilor lumii actuale. Apoi, imaginea multimedia, cea a globalizării schimburilor, formatoare a elitelor urbane, care alimentează o gândire frenetică, uneori lipsită de sens profund.
În fața acestor două „cadre”, Valérie Mréjen oferă o altă posibilitate de a privi imaginea. În mod singular și profund, ea nu propune o viziune idealizată a situațiilor – precum cea a relației cu Celălalt și în special cea a relației dintre un bărbat și femeia care-l obsedează.
Ca pe un video player din anii ‘80, ea apasă pe butonul rewind, pune pauză, iar apoi privește viețile de cuplu ce se desfășoară în «flux tendu». La Valérie Mréjen, precum în lumea fracturată de astăzi, bărbatul cinic manipulează femeile pentru a deveni reziliente. Ea ne amintește, astfel, de fragilitatea ființelor și de ceea ce însemnăm, în mod profund, unul pentru celălalt” – Benoît Bavouset, directorul Institutului Francez din Cluj-Napoca

Expoziția face parte din programul “PERON 6: Stația pentru Avangardă Artistică”, realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

Parteneri: Institut Français de Cluj, Galerie Anne-Sarah Benichou – Paris, Fundația Culturală Intact, Centrul de Interes
Sponsori: Osteria del buon VINO, Match Point, Distral
Parteneri media: Modernism Punct Ro, Clujul Cultural

Parteneri media: Transilvania Reporter, Modernism.ro, I Love Cluj

Save

Save

Save