The colour of time – Anarchive

Artist: Erin Manning
Opening & artist talk
Moderator:: Corina Ilea

19 May 2018

Octombrie 2017, Tunis
3 textile ţesute manual din Tunis – 2 din mătase, una din bumbac.
100 kg de turmeric.
3 mordanţi: cupru, carbonat de sodiu, acid citric.
Vreme.

Mai 2018, Cluj
Evenimentele lasă urme, urme care nu sunt inerte, ci purtătoare de potențial. Ele pot fi reactivate, iar reactivarea declanșează un nou eveniment, unul care continuă procesul creator care le-a generat, într-o noua iterație. Un repertoriu al urmelor lăsate de evenimente, sau anarhivă, este subiectul întâlnirii facilitate de galeria SPAȚIU INTACT sâmbătă, 19 mai, cu artista canadiană Erin Manning.
Erin Manning deţine o catedră de cercetare în artă relaţională şi filosofie la Facultatea de Arte a Universităţii Concordia din Montreal, Canada. Ea este directoarea SenseLab (www.senselab.ca), un laborator care explorează intersecţiile dintre practica artistică şi filosofie prin intermediul corpului în mişcare. Proiectele sale de artă curente se concentrează pe conceptul de gest minor în relaţie cu mişcarea şi culoarea. Printre publicaţiile cele mai importante se numără Always More Than One: Individuation’s Dance (Duke UP, 2013), Relationscapes: Movement, Art, Philosophy (Cambridge, Mass.: MIT Press, 2009) şi, împreună cu Brian Massumi, Thought in the Act: Passages in the Ecology of Experience (Minnesota UP, 2014) şi The Minor Gesture (Duke UP, 2016).
Evenimentul, artist talk si expoziție, din 19 mai de la Cluj-Napoca este organizat de Galeria SPAȚIU INTACT, în parteneriat cu Departamentul de Literatura Comparata al Facultătii de Litere, UBB, și SenseLab, Concordia University (Montreal, Canada), Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Banca Transilvania, prin programul BT CONTEMPORARY.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save