Nu mai pot vedea artă. Profil de colecționar: Walter Schnepel

Artiști: Ay-O, Joseph Beuys, George Brecht, Al Hansen, Robert Filliou, Richard Hamilton, Arthur Köpcke, Nam June Paik, Ben Patterson, Dieter Roth, Takako Saito, Tomas Schmith, Daniel Spoerri, Andre Thomkins, Timm Ulrichs, Ben Vautier, Wolf Vostell, Robert Watts, Emmet Williams.

Curator: Florin Ștefan

6 Octombrie – 4 Noiembrie 2016

Walter Schnepel colecţionează artă din anii 1960. Începând de atunci a adunat o colecție semnificativă dedicată grupării Fluxus, cunoscută drept cea mai radicală și mai experimentală mișcare artistică a anilor ’60. În 2017, colecţia integrală va fi prezentată la Ludwig Museum în Budapesta, în vreme ce selecţia prezentată în premieră la Spaţiu Intact include 24 de lucrări. Colecţia lui Schnepel a crescut semnificativ ca număr de lucrări (peste 2000) precum şi ca importanţă, tematica ei fiind clar enunțată încă de la primele achiziţii.Selecţia curatorială prezentată la Spaţiu Intact este o oportunitate unică pentru publicul român de a pătrunde în mintea și spațiul personal ale unui colecţionar autentic, a cărui viață profesională și personală s-au întrepătruns pentru decenii, reflectându-i pasiunea.

Spațiu Intact este membru al Federației Galeriilor și Artiștilor din Fabrica de Pensule. Expoziția face parte din „7 ani, 7 spații, 7 zile”, eveniment organizat de Federația Galeriilor și Artiștilor din Fabrica de Pensule, dedicat artelor vizuale și aniversând 7 ani de existență a Fabricii de Pensule.

Parteneri: Fundația Culturală Intact, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Federația Galeriilor și Artiștilor din Fabrica de Pensule, Centrul Cultural German Cluj-Napoca.
Sponsori: Casa Boema, Leonidas, Cluj Apartments
Parteneri media: Transilvania Reporter, Modernism.ro, I Love Cluj

Save

Save

Save